Skip navigation

Ilmoituksen laatiminen

Last Update : 2 lokakuun, 2017

Kuinka nettikohtaaminen saadaan onnistumaan on haaste useimmille netistä rakkautta etsivälle sinkulle, haasteen voittamisessa kuitenkin auttaa hyvin laadittu profiili. Miten kuvauksesta saadaan houkutteleva? Mitä pitää kertoa ja jättää kertomatta? Onko paljastettava aivan kaikki? Näitä kysymyksiä pohtii jokainen, joka rekisteröityy deittisivustolle ensimmäistä kertaa. Profiilin laatimiseen onkin paneuduttava huolella, mikäli haluaa saada tuloksia. Tässä niksimme hyvän ilmoituksen laatimiseksi.

Millainen sinkku olet?

Deittiprofiilin laatiminen ei olekaan kovin helppo tehtävä, vaikka muuta voisi luulla! Kyse on enemmän itsensä ”myymisestä” kuin ”kuvaamisesta” deittimaailman ”markkinoilla”. Sinun on mainostettava itseäsi tosiasioissa pitäytyen.

Ilmoituksesi kohde on ”sopiva kumppani”, joka vastaa odotuksiasi ja jonka kanssa luultavimmin viettäisit mukavia hetkiä. Sinun on siis löydettävä oikeat sanat ja sävy, osattava kuvata hyvin oma persoonallisuutesi sekä mitä elementtejä mielestäsi suhteeseen tarvitaan, jotta se tarjoaisi onnen molemmille osapuolille.

Pari vinkkiä fyysisen olemuksesi kuvaamiseen: oikeilla sanavalinnoilla on suuri merkitys (et ole ”laiha” vaan ”hoikka”… Et ole ”pulska” vaan ”muodokas”). Pyydä läheisiäsi kuvailemaan luonteesi (tai käytä apuna monilla deittisivustoilla tarjolla olevia persoonallisuustestejä). Tarkoitus on kuvailla tärkeimmät luonteenpiirteesi. Keskity myönteisiin piirteisiin äläkä listaa puutteitasi (tai voit tehdä sen pilke silmäkulmassa osoittaaksesi huumorintajusi).

Millaista suhdetta haluat?

Tämä on tärkein kysymys, joka sinun on heti tehtävä itsellesi selväksi: etsitkö vakavaa, vai eroottista, ilman sitoumuksia olevaa suhdetta, vai etsitkö pelkästään ystävää?

Olisitko myös valmis muuttamaan muualle rakkauden perässä tai hyväksyisitkö kumppanin, jolla on lapsia? Olisiko teillä yhteisiä harrastuksia tai intohimoja jne? Ota paperi ja jaa se kolmeen sarakkeeseen. Kirjoita ensimmäiseen sarakkeeseen, mitkä asiat sinulle ovat suhteessa ensiarvoisen tärkeät ja joiden osalta olet ehdoton (esim.: luottamus, asuinpaikka jne.), kirjoita toiseen sarakkeeseen valinnaiset kriteerit (polkupyöräily, perheen yhteiset ruokailuhetket, matkat) ja viimeiseen sarakkeeseen kriittiset elementit (esim.: tupakoiminen, kotieläimet jne.).

Näin selvennät itsellesi, mitä todella odotat löytäväsi deittisivustolta. Kaiken lähtökohta on oikein laadittu ilmoitus.

Mikä tekee sinusta ainutlaatuisen?

Olet ainutlaatuinen (me kaikki olemme), mutta voisitko kertoa, mikä sinut erottaa muista ihmisistä? Katsot mielelläsi elokuvia, pidät matkustamisesta ja eläimistä… Mutta niin tekee 80 % lukijoistasi, et siis erotu näillä tiedoilla. Sen sijaan voisit kuvailla intohimojasi tarkemmin ja tehdä kuvauksestasi henkilökohtaisemman lisäämällä yksityiskohtia: minkätyyppisistä elokuvista pidät? Kuinka usein käyt elokuvissa? Mainitse ohjaajat, joiden elokuvia et voi jättää väliin, tai suosikkinäyttelijäsi.

Tämä metodi sopii kaikkiin harrastuksiin, oli sitten kyse maalaustaiteesta, ruuanlaitosta tai urheilusta. Hyvän kirjoitustavan ja ilmaisun merkitys on tietysti itsestään selvää. Yritä välttää oikeinkirjoitusvirheitä.

Jokapäiväisen elämäsi kuvaaminen ei aina riitä, lisää mukaan joitain informatiivisia elementtejä, kuten: ”3 minulle ensiarvoisen tärkeää asiaa ovat: luonto, yhdessäolo lasteni kanssa ja jooga”. Jos ideat tuntuvat loppuvan, kysy läheisiltäsi, erityisesti ystäviltä, jotka voivat antaa sinusta objektiivisen kuvauksen. Luota heidän arvioonsa: he tuntevat tärkeimmät luonteenpiirteesi, erityisesti ne, jotka tekevät sinusta hurmaavan (ja joista et ehkä ole tietoinen). Älä ole liian ankara itsellesi vaan luota ystäviesi lausuntoon.

Lue lisää "kuinka nettikohtaaminen saadaan onnistumaan"

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.