Skip navigation

Kuinka ensikohtaaminen onnistuu?

Last Update : 2 lokakuun, 2017

Nyt se on tehty, olet lyönyt lukkoon ensimmäiset treffit! Lukuisten erimuotoisten (tsätti, tekstarit, sähköposti, puhelut) yhteydenottojen jälkeen olette vihdoin sopineet tapaamisesta lasillisen merkeissä. Jännittääkö? Täysin normaalia. Ensimmäinen tapaaminen ei järjesty itsestään. Deittikumppanin tapaamisen onnistuminen ja kohtaaminen naamatusten vaatii hieman valmistelua. Jo se, että olet saanut myöntävän vastauksen ehdotukseesi kertoo, että olet tehnyt hyvän vaikutuksen! Tavoitteesi on nyt vahvistaa antamasi ensivaikutelma ja nostaa kiinnostavuuden tasoa entisestään, jotta valloituksesi ajattelee kotiin palattuaan, että olet todellakin ainutlaatuinen!.

Vahvista ensivaikutelma

Sinun on nyt vahvistettava antamasi ensivaikutelma (älä menetä saamiasi pisteitä). Teillä näyttäisi olevan paljonkin yhteisiä kiinnostuksenkohteita, joita syvemmin käsittelemällä saatte selvennettyä kuvaa toisistanne. Ensitreffejä ei kuitenkaan voi vielä laskea kultamitalin arvoiseksi suoritukseksi. Todellinen koitos alkaakin vasta nyt. Älä yritä liikaa ensimmäisillä treffeillä tai voit joutua katumaan. Jalka jalkaa vasten, kädestä pitely tai suutelu: älä tee näitä ensimmäisellä tapaamisella (maltti on valttia!).

Ensitreffien tarkoituksena on selventää (todellista) kuvaa kumppanista. Jotta kumpikin voisi tuntea olonsa mukavaksi, kannattaa keskustella yhteisistä kiinnostuksenkohteista (joita todennäköisesti olette jo jonkin verran ehtineet käsitellä netissä) ja luoda näin yhteys välillenne: oman elämänne tärkeät jutut, vähän henkilöhistoriaa jne. Jaetut asiat lujittavat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Periaatteessa teillä jo on mistä keskustella, nyt on oikea hetki paneutua asioihin syvällisemmin!

Keskity puhekumppaniisi

Tällaisissa tilanteissa keskustelua uhkaavat tauot pyritään estämään, vaikka se johtaisikin siihen, että toinen on enimmäkseen äänessä. Tämä on syytä saada hallintaan, sillä se voi johtaa keskustelukumppanin turhautumiseen. Suositeltava strategia on esittää kysymyksiä (suoria) ja reagoida vastauksiin viivyttelemättä. Osoita kiinnostuksesi toista kohtaan keskittymällä ja kuuntelemalla. Älä teeskentele, vaan osallistu aidosti. Älä kuitenkaan etene liian nopeasti, vaan kuuntele rauhallisesti yrittämättä kaikin keinoin kerätä pisteitä. Et ole nyt työpaikkahaastattelussa tai listaamassa saavutuksiasi.

Vältä politiikkaa, yhteiskunnallisia kiistakysymyksiä, asiantuntijuutesi korostamista tai laukomasta lopullisia mielipiteitä. Ole puolueeton ja vältä herkkiä aiheita. Olisi todella anteeksiantamaton virhe tuomita keskustelukumppanisi mielipiteet vääriksi.

Muista huumori

Hauskat jutut pelastavat tilanteen kuin tilanteen, ja huumori on tarttuvaa! Lisää siis keskusteluun ripaus huumoria, kiusoittele keskustelukumppaniasi ja ole kaikin tavoin aktiivinen, kaikki nämä elementit tuovat tapaamiseen lisäarvoa ja parantavat onnistumismahdollisuuksia.

Ja loppujen lopuksi, elämäsihän ei ole tässä tapaamisessa vaakalaudalla eikä se vaikuta uranäkymiisi, joten rentoudu ja unohda jännittäminen. Pari hauskaa juttua keventävät tunnelman ja saavat keskustelukumppanillesi hymyn huulille. Huumori on varma keino hurmata, mutta älä käytä sitä liikaa, varsinkaan jos et ole synnynnäinen jutunkertoja.

Kohteliaisuus ja seurustelutaito

Vaikka et pitäisikään itseäsi minään maailmanmiehenä, voit silti noudattaa tiettyjä sopivuussääntöjä osoittaaksesi olevasi tapaamisen arvoinen henkilö.

Yleensä mies haluaa maksaa yksin laskun, mitä ei kuitenkaan voi aina pitää itsestäänselvyytenä. Naiset esittävät vastustavansa (siis vain muodon vuoksi), mutta voit puolustella sillä, että laskun maksaminen on sinulle ilo ja että kumppanisi voi puolestaan maksaa sitten ensi kerralla. Anna kuitenkin periksi, jos näet asian olevan kumppanillesi periaatekysymys (jotkut naiset eivät arvosta tällaista kohteliaisuutta ja haluavat osoittaa riippumattomuutensa).

Huomaavaisuutta voi osoittaa myös muilla tavoin: pitää ovea auki, tarjota tuolia, täyttää lasia, auttaa takin kanssa jne. Mutta taas kerran: älä liioittele, se voi vaivaannuttaa kumppaniasi.

Tapaamisen jälkeen

Toisille se on itsestäänselvyys, toiset unohtavat: muista laittaa tekstiviesti tunnin kuluttua eroamisestanne, se tekee vaikutuksen! Vaikka sinusta tuntuisikin, että tapaaminen oli onnistunut ja hänkin on varmaan samaa mieltä, on ilahduttavaa saada pieni viesti huomaavaisuuden osoituksena. Sen voi myös ajatella olevan epäsuora ilmaus halusta tavata uudelleen. Esimerkiksi: ”Ilta oli todella mukava, otetaan uusiksi milloin vain sinulle sopii”.

Mieti hetki sanojasi, jos sinulla on tunne, että kumppanisi ei ole yhtä innostunut jatkamaan ja odota hänen reaktiotaan ennen seuraavaa siirtoa.

Jos et ole viikkoon kuullut hänestä mitään, niele ylpeytesi ja lähetä tekstiviesti, näin hänelle siirtyy aloite esittää vastauksessaan uutta tapaamista.

Lue lisää "kuinka nettikohtaaminen saadaan onnistumaan"

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.