Skip navigation

Luo Tinder-profiilisi

Last Update : 2 lokakuun, 2017

Tinder on täysin ilmainen kohtaamispaikka, jossa tapaaminen on helppoa ja mutkatonta. Löydät sieltä lähimpänä sinua asuvat sinkut, joille voit lähettää ”tykkään”-viestin. Kun viestin saanut on lähettänyt itsellesi ”tykkään”-vastauksen, Tinder järjestää teille tapaamisen. Sosiaalisten verkostojen avulla järjestettävät tapaamiset tarjoavat aivan uusia mahdollisuuksia mobiilisovellusten luojille, jotka kilpailevat ideoista saada sinkut löytämään toisensa. Konsepti vaikuttaa mullistavalta, mutta käytännön toteutus on yksinkertainen… Seuraavassa hyödyllisiä neuvoja Tinderiin, kun toiveenasi on vakavasti otettava tapaaminen (joka konkretisoituu todellisessa elämässä)…

Valitse kuvasi hyvin

Tinder ei toimi perinteisten deittipalstojen tapaan, sillä profiilikuvasi vaikuttaa eniten siihen, saatko ”tykkään”- vaiko ”ei”-vastauksen! Kun käyttäjät tyypillisesti hyppelevät Tinderissä profiilista toiseen, heidät on saatava pysähtymään oman profiilisi kohdalla. Kun tämä onnistuu, myös profiilisi muun sisällön on oltava kiinnostavaa: lisäkuvat ja sanallinen kuvaus itsestäsi. Tinderin perusajatus on järjestää helppo ja mutkaton kohtaaminen: ole ytimekäs ja kerro vain kaikki olennainen! Sinulla on vain muutama sekunti aikaa vakuuttaa!

Millainen on hyvä profiilikuva? Valitse itsestäsi hyvä ensisijainen kuva (jotkut profiilit ovat ilman kuvaa, mutta silloin odotukset eivät voi olla kovin korkeat…) ja muutama lisäkuva (ei kuitenkaan liian monta). Sopiva määrä on 4–5 kuvaa: 3 vakavampaa ja yksi ”keveämpi” (tärkeä, jotta voit näyttää, että osaat olla myös rento). Jotta tulos olisi mahdollisimman onnistunut, valitse erottuvia, mieleen jääviä kuvia: muotokuva-tyyppinen (ensisijainen kuvasi, joka kerää ”tykkään”-viestejä), urheiluharrastus- tai muu vapaa-ajankuva, kuva ystäviesi seurassa, kuva jossa olet rento ja itsevarma jne.

Tiivistettynä, pyri antamaan itsestäsi kuva ensisijaisesti rentona, sympaattisena ja aktiivisena tyyppinä, ja ota huomioon, että joitain harrastuksia pidetään joitain toisia kiinnostavampina (joukkuepelit ovat ”seksikkäämpiä” kuin neuletyöt).

Tarkenna kiinnostuksesi kohteet

Kun luot profiiliasi, Tinder hakee tietosi Facebookista (ja siis myös kiinnostuksesi kohteet), vaikka ne eivät olisi välttämättä (enää) päivitettyä tietoa. Pidä siis tietosi ajan tasalla: suosikkibändisi, mitä luet, mitä elokuvia katsot jne. Hio esittelytietosi optimaaliseen kuntoon Facebookissa. Nämä samat tiedot ovat sitten nähtävissä myös Tinderissä.

Ei kannata yrittää viime hetkellä keksiä uusia kiinnostuksen kohteita, sillä ne ovat kuitenkin useimmiten tavatessa toissijaisia keskustelunaiheita (kun ensin on kysytty ”moi mitä kuuluu mitä teet elääksesi? ”). Olisi noloa, jos kertoisit olevasi Greyn anatomian fani, ja paljastuisi, ettet ole nähnyt sarjan kahta viimeisintä kautta. Ole rehellinen.

Älä hyppele kuvauksessasi koko ajan asiasta toiseen

Kun deittipalstoilla yleensä ilmoitukseen kehotetaan kirjoittamaan yksityiskohtaista tietoa, Tinderissä on toisin: kaikki riippuu sanavalinnasta, kiinnostuksen herättämisestä ja sävystä. Sanallinen kuvauksesi vaikuttaa toissijaiselta, mutta sitä ei kuitenkaan saa laiminlyödä. Potentiaalisen tulevan kumppanisi klikatessa profiiliasi se onkin tyhjä – täydellinen floppi.

Kuvaile itseäsi muutamalla rivillä (5–8) nokkelaan ja reippaaseen mainostyyliin. Jätä tavanomaisuudet: ”Olen Jussi, 20 v, siniset silmät, pidän luonnossa liikkumisesta ja etsin elämäni naista”. Tinderissä ollaan sosiaalisia, rentoja ja hauskoja! Ilmoituksessasi pitää olla potkua! Ei pidä myöskään olla tyly: ”Hei luuserit, jos ette ole vakavissanne, vaihtakaa maisemaa!” koska se on aggressiivinen lähestymistapa… Tinderissä ollaan ystävällisiä (tarkoitushan on tavata ihmisiä, eikö?). Pyri myös välttämään kielioppivirheitä ja hio ilmaisuasi.

Mikä siis voisi olla oikea resepti kuvaukselle, joka esittää sinut kaikille rentona, hauskana ja erittäin mukavana tyyppinä (mutta luonnollisena, totta kai)? Lainaa jotain hauskaa juttua, herätä muiden mielenkiinto, kerro sattumuksistasi, lisää sekaan ripaus huumoria – ja ole hieman salaperäinen.

Näillä kaikilla pienillä lisämausteilla parannat mahdollisuuksiasi Tinderissä ja olet lähempänä elämäsi deittiä!

Lue lisää "Deittailu sosiaalisissa verkostoissa"

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.