Skip navigation

Sinkkuudesta parisuhteeseen

Last Update : 2 lokakuun, 2017

Kumppanuutta ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä! Parisuhteen ylläpitäminen vaati vaivannäköä, kompromisseja ja jokapäiväistä huomioimista. Joiltakin tämä käy luonnostaan, mutta on sinkkuja, jotka pelkäävät yhdessä elämistä.
Vaivannäkö ja haasteet vaihtelevat suhteen luonteesta riippuen (vakava, seksisuhde, yhden yön juttu). Suhteen syntyminen, eritoten läheinen, tuo mukanaan paljon kysymyksiä. Käsittelemme parisuhdekysymyksiä otsikon neuvomme sinkuille alla. Miten selvittää jännitteet tai turhautumat, joita sinkku parisuhteessa kohtaa elettyään pitkään yksin?

Hyväksy kumppanisi puutteet

Yhdessä eläminen ei ole kuin verkkaasti etenevä virta. Parisuhde tarkoittaa sitä, että elämäsi jakaa nyt toinen ihminen, jolla yhteisistä kiinnostuksen kohteistanne huolimatta on oma luonteensa, etuineen ja puutteineen. Meetic-deittisivuston kampanja sen kertoo: parisuhteen onnistuminen vaatii toisen epätäydellisyyden rakastamista (tai ainakin sen hyväksymistä).

Kumppanisi ei ole lelu tai mikään muukaan hetken mielijohteesta manipuloitavissa oleva esine: hän on ihminen tunteineen, odotuksineen, oikkuineenkin. On siis löydettävä kultainen keskitie siinä, mitä olet valmis hyväksymään parisuhteen rakentamiseksi ja mitä et, ja päästä asiasta sopimukseen aiheuttamatta toiselle turhautumia. Asiat eivät aina näyttäydy yksinkertaisina.

Sanomatta jätetty vaarantaa parisuhteen

Kaikki emme ole kommunikointitaidoiltamme samanlaisia, ja kuitenkin meidän jokaisen on opittava puhumaan toiselle epäilyistämme ja haluistamme, jotta parisuhde toimisi. Tunteiden jakaminen kumppanin kanssa ei ole niin helppoa kuin voisi luulla. Ylpeys, pelko toisen menettämisestä tai loukkaantumisesta, tunnonvaivat, turhautumat, viha: kaikki ne tunteet, jotka ylläpitävät parisuhdetta voivat myös nakertaa sitä, jos osapuolet eivät pysty puhumaan toisilleen.

Sinkut eivät ole tottuneet tekemään myönnytyksiä, sen vuoksi se on heille pitkään vaikeaa. Parisuhteen sisäisten rakennusosasten vielä hakiessa oikeaa paikkaansa kuvaan saattaa astua ulkopuolisia häiriötekijöitä.

Ympäristön hallitseminen

Parisuhteen myötä ystävä- ja tuttavapiiri tietysti kasvaa, nythän teitä on kaksi: hänen ystävänsä (sekä mies- että naispuoliset), hänen perheensä, hänen exänsä jne. Kaikki nämä ihmiset voivat halutessaan heittää hiekkaa rattaisiin ja aiheuttaa jännitteitä välillenne. Tarvitaan hieman neuvontaa, jotta ystävät – sekä sinun että hänen – ymmärtäisivät olla tunkematta (enää) mitään kyselemättä arkeenne. Ennen teitte kaiken yhdessä, nyt sinulla on oma yksityinen maailmasi, jota on syytä suojella.

Epäilys, ahdistus, mustasukkaisuus: vaikka parhaille ystäville voikin aina purkaa sydäntään, älä unohda, että hän, jota asia koskee, ei voi yksinään keksiä, että välillänne on jotain vialla. Yleensähän on niin, että naiset puhuvat liikaa, mutta eivät oikeille henkilöille, miehet taas eivät puhu ollenkaan: kärjistettyä, mutta valitettavasti sen verran yhtä totuuden kanssa, että riittää lopettamaan monet suhteet, jotka eivät olisi tarvinneet muuta kuin vähän enemmän kommunikointia ja läheisyyttä välttyäkseen haaksirikolta.

Lue lisää "Vinkkimme sinkuille"

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.