Skip navigation

Kaksi stereotypiaa rakkauden löytämisestä kolmekymppisenä, jotka eivät aina pidä paikkaansa

Last Update : 7 joulukuun, 2018 by Tuulia

Jos luulit, että tämä olisi jälleen yksi artikkeli siitä, miten rakkauden löytämisestä tulee kolmekymppisenä vaikeampaa, lopeta lukeminen.

Tämä on oodi kolmekymppisille.

Vastalause sille yleiselle uskomukselle, että täyttäessäsi 30 vuotta sinulla tulisi olla kumppani, sinun tulisi löytää rakkaus.

Tämä on manifesti kaikkea sitä vastaan, mitä “sinun tulisi” kolmekymppisenä olla tai tehdä.

Jos tämä herätti uteliaisuutesi, jatka lukemista…

Oodi kolmekymppisille: sukupolvelle, joka voi murtaa rakkauden stereotypiat

Luit ihan oikein. Kolmekymppiset ovat sukupolvi, jolla on kaikki kortit käsissään, kun on kyse rakkaudesta.

Todellisuus ei kuitenkaan aina vastaa odotuksiamme. Aika muuttaa kaiken, ja vaikka joillekin on ollut luonnollista pysytellä merkityllä polulla, eivät toiset ole koskaan tunteneet tuota polkua omakseen.

Joten tämä onkin myös oodi erilaisuudelle, rohkeudelle astua syrjään tutulta polulta. Oodi seikkailulle, etsimiselle ja löytämiselle.

Sillä kun täytät 30 vuotta, alat vihdoin oppia tuntemaan itsesi. Alat tietää, mitä haluat elämältä, rakkaudelta ja ystävyydeltä ja kuinka paljon olet valmis taistelemaan sen vuoksi.

Nyt on aika määritellä rakkaus uudelleen. Sillä ei ole olemassa vain yhdenlaista rakkautta, vaan rakkauden suhteen ainoastaan mielikuvitus on rajana.

Rakkauden uudelleenmäärittely odotusten ja vaatimusten sokaisemassa yhteiskunnassa

Jos et edelleenkään ole vakuuttunut siitä, kuinka monia muureja kolmekymppiset ovat murtaneet, kun on kyse rakkaudesta, niin katso ympärillesi. Näet monia erilaisia suhteita, jotka vielä 30 vuotta sitten olivat lähes mahdottomia.

Mutta vieläkin tärkeämpää on se, että katsellessasi ympärillesi näet myös paljon kolmekymppisiä sinkkuja, jotka ovat päättäneet, että on sallittua olla myös sinkku, että on sallittua olla oma itsensä sen sijaan, että yrittäisi elää niin kuin on käsketty.

Kaksi yleisintä stereotypiaa rakkauden löytämisestä kolmekymppisenä

#1. Rakkauden löytäminen kolmekymppisenä on viimeinen tilaisuutesi löytää jotain merkityksellistä. Älä tuhlaa aikaa.

Jos tämä neuvo tulee ihmiseltä, joka on sinua vanhempi ja naimisissa…no, ehdotamme että tutustut yli kolmekymppisten avioerolukuihin. Joskus numerot kertovat enemmän kuin sanat.
Jos taas neuvo tulee ihmiseltä, joka on sinua vanhempi eikä ole parisuhteessa…silloin kyse on vain pyytämättä saadusta kyseenalaisesta informaatiosta.

#2. Sinun tulisi löytää vakavasti otettava kumppani, jolla on hieno ura, joka on rakastava, joka on komea tai kaunis, jonka kanssa kemiasi todella kohtaavat ja jolla on samat arvot, kiinnostuksen kohteet ja toiveet kuin sinulla.

Yritetäänpä nyt määritellä kumppani uudelleen hieman realistisemmin. Jos et itse ole täydellinen, miksi kumppanisi pitäisi olla? Ja hetkinen nyt, kuka oikeastaan on täydellinen?
Ei kukaan. Tätä neuvoa noudattamalla mahdollisuutesi löytää rakkaus ovat olemattomat. Joten nyt, lue kohta #1 uudelleen ja yritä vapauttaa itsesi tästä noidankehästä…

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.