Skip navigation

Baumanin oppitunti rakkaudesta : tunnista millainen parisuhde sinulla on

Last Update : 7 elokuun, 2018

Rakkaudella on vuosisatojen saatossa aina ollut tärkeä asema elämässämme, mutta miten se toimii kuluttajayhteisöissämme?

Zygmunt Bauman oli puolalainen filosofi, joka tuli tunnetuksi modernisuuden ja kuluttajuuden sosiaalisista teorioistaan.

Yhdeltä kannalta, mahdollisuutemme ovat laajentuneet valtavasti: nettideittailun uusi aikakausi on monille ihmisille avannut ovet rakkaudelle ja seurustelulle. Sinkkujen tapaaminen, rakkauden löytäminen ja mahtavilla treffeillä käynti on muuttunut todellisuudeksi sinkuille ympäri maailmaa.

Toisaalta, Bauman väittää, että kuluttajayhteisömme kuitenkin tekee meistä riippuvaisempia, vaativampia.

Mitä me haluamme rakkaudelta ja miten me tiedämme, perustuuko parisuhteemme rehelliseen, aitoon ja puhtaaseen rakkauteen?

Tsekkaa Match-sovellus!

Nestemäinen rakkaus ja kaksinaisuus: Tunnepohjainen ostos?

Baumanilla saattaa olla vinkkejä, joilla tunnistat rakkautesi tai parisuhteesi tyypin.

Hänen väitteensä perustuvat modernisuuden, kuluttajuuden ja rakkauden yhtenäisyyteen. Elämme kiistatta yksilöllisessä yhteisössä, jossa tyytyväisyys mitataan omistajuuden määrissä. Näin ollen, kun rakkaudesta tulee omaisuutta, vallan ja viettelyksen peli, toisen henkilön kesytys, onko se tosiaan rakkautta?

Vaikea kysymys. Yhteisöt kehittyvät, ja näin kehittyvät myös ihmiset. Voimme kuitenkin sanoa, että jopa vanhan ajan romanttinen rakkausihanne silti perustui jollain tavalla omistajuuteen: sinun oli valloitettava rakkautesi sydän, ajatukset ja elämä.

Se ei eroa paljoakaan nykypäivästä, taistelemme edelleen turvallisuuden tarpeen ja vapauden toiveemme välillä…mutta mihin rakkaus mahtuu nykyajan identiteetteihimme?

Haluamme uutta ja vaihtelua rakkaudelta, samalla tavalla kuin mitä haluamme puhelimiltamme ja vaatteiltamme. Kuten Bauman sanoo « parisuhteet, kuten autot, tulisi katsastaa varmistaakseen, että ne ovat edelleen ajokelpoisia ».

Mikä on sinun parisuhteesi tila?

Aito romanttinen parisuhde vai parisuhde, jolla välttää yksinäisyyttä

Tosiaan, pelottava kysymys, jota kannattaa harkita…mikä on parisuhteesi todellinen luonne?

Jos haluat tietää, onko rakkautesi ainoastaan maksutapahtuma tai toisaalta, sillä vaikuttaa olevan epäitsekäs luonne, olet jo ottanut ensimmäisen askeleen: ajattelet syitä, miksi olet rakastunut tai parisuhteessa.

Jos haluat kuitenkin tutkia asiaa syvemmin, suosittelemme, että analysoit parisuhteesi dynamiikkaa: onko se tasapainoinen parisuhde? Onko sinulla riippuvainen olo? Pelkäätkö yksinäisyyttä?

Yritätkö tehdä parisuhteestasi paremman? Tunnetko omistavasi puolisosi?

Paras tie kohti aitoa rehellistä rakkautta on havaintojen kautta…tervetuloa nykyaikaiseen digitaaliyhteisöömme.

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.