Skip navigation

Kuinka saada kaukosuhde toimimaan

Last Update : 6 elokuun, 2018

Toimivan kaukosuhteen ylläpitämisestä on tullut yksi tämän päivän suurimmista haasteista monille pariskunnille.

Elämme dynaamisessa yhteiskunnassa, jossa joudumme usein vaihtamaan paikkaa, ja ennen kuin olemme huomanneetkaan, parisuhteemme joutuu taistelemaan tuhansien kilometrien mittaista välimatkaa vastaan.

Jos elät kaukosuhdetta, älä huolestu liikoja! Pariskunnat sopeutuvat hyvin nopeasti uusiin tilanteisiin. Sinun on vain oltava varma, että käytät tehokkainta parisuhdevälinettä, kommunikaatiota.

 

Olemme koonneet muutamia kaukosuhdevinkkejä, joiden ajattelemme auttavan sinua tekemään kaukosuhteestasi entistä paremman.

Terveellisen kaukosuhteen vinkit

Terveellisen kaukosuhteen perustana on:

 

  • Hyvä kommunikointitaso

  • Voimakkaiden rakastavien tunteiden säilyttäminen toista osapuolta kohtaan

  • Olla itsenäinen mutta toimia tiiminä

  • Pitää intohimo elossa

Jos mietit: “Tuleeko tämä kaukosuhde toimimaan?”, kysy itseltäsi mitä mieltä olet yllä olevista kohdista.

Paneudutaanpa asiaan tarkemmin!

#Kaukosuhteen ylläpitäminen: kommunikaation voima

Kommunikointi on eittämättä onnellisen parisuhteen avain. Se on myös tehokas arvo, joka auttaa luomaan vahvan ja pitkäkestoisen suhteen.

Kun puhumme kommunikoinnista, emme tarkoita pelkästään keskustelua, jonka jaat kumppanisi kanssa jokapäiväisistä aiheista, kuten miten töissä meni tai mitä kaikkea sinulle sattui päivän aikana.

On myös erittäin tärkeä kyetä puhumaan tunteistaan, peloistaan, odotuksistaan jne.
Pariskunnat juuttuvat usein rutiininomaiseen keskusteluun, jossa kerrotaan päivän tapahtumat menemättä syvemmälle omiin tunteisiin tai pelkoihin.

Tämän lisäksi sinun tulisi ottaa huomioon, että kun puhumme kommunikaatiosta, emme pyydä sinua tekemään monologia. Päinvastoin, on erittäin tärkeää kertoa itsestäsi ja tunteistasi, mutta yhtä tärkeää on kuunnella kumppaniasi.

Joten muista käyttää aikaa yhdessä juttelemiseen ja toisen kuuntelemiseen. Tämä pieneltä tuntuva seikka voi tehdä ihmeitä parisuhteellesi.

#Kaukosuhteen varoitussignaalit: kun rakkautta pidetään itsestäänselvyytenä

Jos haluat säilyttää kaukosuhteesi vahvana, sinun on jatkuvasti muistettava rakastaa ja huolehtia kumppanistasi.

Yksi yleisimmistä kaukosuhteen ongelmista on se, että rakkautta pidetään itsestäänselvyytenä, ja se, hyvä ystävä, on paha virhe.

On erittäin tärkeää aina osoittaa rakkauttaan kumppaniaan kohtaan. Voit näyttää rakkautesi sanoin tai pienin romanttisin elein.

Ajattele, että kun etäisyys alkaa rakentaa muuria välillenne, ainoa tapa vakuuttaa kumppanisi tunteistasi, rakkaudestasi ja arvostuksestasi on ilmaista se sanoin tai elein.

#Kuinka järjestää treffejä kaukosuhteessa

Toinen tärkeä kaukosuhdevinkki on varmistaa, että toimitte hyvin tiiminä mutta että kunnioitatte myös molempien osapuolten itsenäisyyttä.

Jotkin kaukosuhteessa elävät parit saattavat muuttua kontrollifriikeiksi erossa ollessaan, mutta siitä ei ole mitään apua. Terveellisen parisuhteen tulisi perustua luottamukseen, joten jos sinusta tuntuu että sinun on kontrolloitava kumppaniasi luottamuksen puutteen vuoksi, sinun olisi syytä miettiä parisuhteesi perustat uusiksi.

Yleisesti luullaan, että miehet eivät osaa olla kaukosuhteessa. Tämän olettamuksen pohjalta naisille on annettu vääränlaisia kaukosuhdevinkkejä. Tämä ei suinkaan ole totuus: sekä miehet että naiset kokeva samanlaisia tunteita ja ovat yhtä tärkeässä asemassa parisuhteessa. Siksi sinun tulee tehdä töitä vahvan ja luottamuksellisen parisuhteen luomiseksi, riippumatta sukupuolestasi.

Huomaat nopeasti, että kun luottamus on vahva, kaukosuhde muuttuu nopeasti vakavaksi.

#Miten pidät intohimon elossa kaukosuhteessa

Internet tarjoaa monia tapoja olla erossa ja silti yhdessä. Sama pätee parisuhteeseen. Intohimon voi säilyttää monella eri tavalla: pikkutuhmista Skype-puheluista käsinkirjoitettuihin rakkauskirjeisiin tai yllätysvierailuihin…

Kun opit tuntemaan kumppanisi, tiedät helposti mikä on hänelle erityisesti mieleen ja millä tavalla voit pitää suhteen intohimoa yllä.

Tärkeintä on, että kumppanisi tietää että ajattelet häntä… miten sen teet, riippuu täysin mielikuvituksestasi!

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.