Skip navigation

Kolme syytä, joiden takia ei pääse yli exästäsi

Last Update : 16 marraskuun, 2017

Sanotaan, että aika parantaa haavat. Joskus kuitenkin ajatus entisestä rakastetusta tuntuu muuttuvan ajan kanssa pakkomielteeksi.
Älä huoli, et ole yksin. Kerromme, miksi et pääse yli exästäsi ja miten voit vapauttaa sydämeesi tilaa uudelle rakkaudelle!

#1 Näin pääsest yli exästäsi: selviytymisopas somen aikakaudelle

Sosiaalinen media voi totisesti muuttua kivuliaaksi ja lähteeksi pakkomielteille. Siellä näet exän kuvia, hänen uudet ystävänsä ja tekemisensä… ja kuten tiedämme, some voi olla melko puolueellinen! Se tapaa näyttää vain asioiden hyvän puolen.

Asiat tärkeysjärjestykseen. Emme sano, että sinun pitäisi blokata exäsi, mutta asetusten muuttaminen niin, ettet enää näe hänen päivityksiään, voi olla terveellistä. Perusjuttu ylipääsemiseen on etäisyyden ottaminen, ja joskus etäisyyden ottaminen alkaa sosiaalisesta mediasta.

#2 Vertaat yhä exääsi deitteihisi

Vertailu voi olla luonnollista, mutta se voi olla myös epäterveellistä.

Jos olet taas aloittamassa deittailun, koet todennäköisesti houkutusta verrata kohtaamaasi uutta ihmistä exääsi, hänen ulkonäköönsä, puhetapaansa, jne.

Näin tehdessäsi alat kuitenkin heti alussa rajoittaa mahdollisuuksiasi uuden potentiaalisen rakkaustarinan suhteen. Et anna deitillesi kunnon mahdollisuutta.

Neuvo tähän on yrittää pitää mieli mahdollisimman avoinna. Toisinaan ei ole kyse paremmuudesta tai huonommuudesta, vain erilaisuudesta. Sinun kannattaakin ajatella, että jos aiemmat suhteesi eivät ole toimineet, jonkin erilaisen kokeilu voisi toimia.

Vaikka exässäsi olisi joitakin todella upeita puolia, jotka tahtoisit myös uuteen suhteeseesi, suosituksemme on kuitenkin välttää vertailua ja antaa uudelle deitillesi mahdollisuus yllättää sinut. Et nimittäin voi ikinä tietää, jos vaikka löydät uusia puolia romantiikasta!

#3 Elättelet toivoa paluusta yhteen

Tämä on yksi yleisimmistä erehdyksistä, joihin ihmiset sortuvat eron jälkeen.

Ensinnäkin, kannattaa miettiä uudelleen syitä, miksi suhteesi ei toiminut. Jos ajattelet, että suhteesi on taistelemisen arvoinen, voit toki yrittää vielä kerran. Mutta jos exäsi ei ole halukas palaamaan kanssasi yhteen, kannattaa ajatukselle antaa huutia mielesi sopukoista.

Tavoitteesi on päästä yli exästäsi! Varmista siis kunnioittavasi häntä, mutta myös itseäsi. Parisuhde voi olla hieno ja tärkeä kokemus elämässä, päättyipä se hyvin tai ei.

Suosittelemme sinua myös ajattelemaan exääsi sellaisena: mukavana kokemuksena, joka on varmasti opettanut sinulle paljon ja auttanut sinua kasvamaan ihmisenä. Se tarkoittaa, että kun olet taas valmis aloittamaan deittailun tai antamaan uudelle pitkälle suhteelle mahdollisuuden, sinulla on paljon enemmän annettavaa uudelle suhteellesi.

 

 

 

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.