Skip navigation

Miten ryhtyä parisuhteeseen menettämättä ystäviään

Last Update : 6 elokuun, 2018

Olemme kaikki olleet siinä samassa tilanteessa: ystävä, jonka kanssa ennen teit kaikkea yhdessä, aloitti parisuhteen… ja sitten kaikki muuttui. Ystävälläsi ei ollutkaan enää aikaa sinulle, mikä sai sinut turhautuneeksi ja jopa vihaiseksi, jos totta puhutaan, vaikka et olisi halunnut näin tuntea.

Ja näinhän se todella on. Usein kun ryhdytään parisuhteeseen, aletaan myös menettää ystäviä. Huomio kiinnittyy toisaalle, mikä on täysin ymmärrettävää.

Ongelmia tulee, kun itse ryhdyt parisuhteeseen ja yhtäkkiä huomaat, että kaikki, mitä vihasit silloin, kun ystäväsi ryhtyi parisuhteeseen, tapahtuu nyt sinulle!

Miten siis ryhtyä terveeseen parisuhteeseen menettämättä ystäviään?

#1 – Älä valitse rakkautta ystävyyden kustannuksella

Ensimmäinen ja ehkä tärkein vinkki. Älä ajattele valitsevasi rakkautta ystävyyden sijasta. Jos todella haluat luoda terveen ja vahvan parisuhteen, ehkä paras ja ainut neuvo, jota sinun tulisi noudattaa: kumppanisi tulisi olla myös ystäväsi.

Kun kumppanisi on myös ystäväsi, on täysin luonnollista jakaa ystävyyssuhteet hänen kanssaan.

Luomalla parisuhteen, jonka pääpilareina ovat rakkaus ja ystävyys, kumppanisi ymmärtää helposti, kun haluat viettää aikaa ystäviesi kanssa.

Loppujen lopuksi rakkaus on hetkellisempää kuin ystävyys, joten pidä molemmat mukana elämäsi poluilla.

Kun varmistat, että ystäväsi pitävät kumppaniasi yhtenä ystävistään, luot erinomaisen dynamiikan, jossa sinun ei tarvitse tuntea, että sinun on valittava kumppanisi ja ystäviesi väliltä.

#2 – Opettele hallitsemaan aikaasi tehokkaasti: pidä yhteyttä ystäviisi

Tämä saattaa kuulostaa päivänselvältä, mutta jos mietit, mikä sai sinut ärsyyntyneeksi ystäväsi ryhtyessä parisuhteeseen, huomaat todennäköisesti, että kyse ei ollutkaan siitä, että ystäväsi halusi viettää aikaa pariskuntana – mikä on täysin ymmärrettävää.

Kyse oli enemmänkin siitä, että ystäväsi ei enää pitänyt sinuun yhteyttä.

Kokemuksesta on siis opittu!

Muista aina pitää yhteyttä ystäviisi. Soittele, tekstaile ja ole kiinnostunut ystäviesi elämästä. Elämme 2000-lukua ja meillä on lukuisia eri teknologioita helppoon yhteydenpitoon!

#3 – Anna ystäviesi olla osa rakkaustarinaasi

Kukaan meistä ei halua olla se kolmas pyörä, mutta yleinen virhe, jota ihmiset tekevät ryhtyessään parisuhteeseen, on se, että joko kumppanista puhutaan PALJON tai sitten hänestä ei puhuta lainkaan.

Kun ystävä yhtäkkiä kääntää vuorovaikutteisen keskustelun yksinpuheluksi omasta parisuhteestaan, on mahdollista (ja hyvin todennäköistä), että ystävyys menetetään.

Tämä on ehkä myös syy, miksi toiset eivät halua puhua liikaa parisuhteestaan ystävilleen. Kuitenkin puhumattomuus voi saada toiset tuntemaan itsensä ulkopuolisiksi.

On tärkeää löytää tasapaino liikaa kertomisen ja liian vähän jakamisen väliltä.

Neuvomme onkin, että pidä huolta siitä, että ystäväsi tuntee yhä olevansa osa elämääsi, vaikka siihen onkin tullut mukaan parisuhde. Voit kertoa esimerkiksi tunteistasi, kohtaamistasi muutoksista ja asioista, joista pidät parisuhteessa sekä toisaalta asioista, joita kaipaat sinkkuajoilta.

Varmaa on, että mikäli onnistut säilyttämään sekä ystävyyssuhteesi että rakkaustarinasi, tulet olemaan maailman onnekkain ihminen!

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.