Skip navigation

Kuinka päästä eroon rakastumisen pelosta?

Last Update : 20 kesäkuun, 2017

Rakastumisen pelko on yleisempi kuin voisi kuvitella. Itse asiassa jos asiaa miettii, siinä on järkeä – rakastuessaan ihmiset ovat avoimempia ja haavoittuvaisempia toisen seurassa.

Rakastuminen vaatii paljon urheutta ja rehellisyyttä. Rakkauteen pitää suhtautua avoimesti, ja tulevaisuus on epävarma. Kuinka sitä ei voisi pelätä?

Lisäksi on sanottu, että rakastuminen on uskomaton kokemus, muttei kestä pitkään, vain ns. ihastumisvaiheen verran. Mitä sen jälkeen sitten on tiedossa?

Ymmärrämme, että rakastuminen saattaa olla pelottavaa, mutta pelko saa ihmiset unohtamaan erään asian: rakastuminen on yksi parhaista tavoista kokea elämän tuoma kokemus.

Haluatko saada elämästäsi, kehostasi, mielestäsi ja tunteistasi mahdollisimman paljon irti? Annamme muutaman vinkin, joiden avulla saatat pystyä kukistamaan rakastumisen pelon.

# Älä koskaan vertaile mahdollisia kokemuksia aiempiin suhteisiin

Tämä on pääsyy pariskuntien onnen puutteeseen. Vertailu ei tuo tullessaan koskaan mitään hyvää.

Jos hyväksyt ajatuksen siitä, että meidät on ohjelmoitu lapsuudesta alkaen haluamaan aina vain lisää, tulet luultavasti siihen lopputulokseen, ettemme koskaan ole tyytyväisiä siihen, mitä meillä on. Mikä järki vertailussa siis on? Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen, eikö vain?

Kannattaa myös ottaa huomioon, että vertailemalla mahdollista tulevaa suhdetta aiempaan suhteeseen (oli se positiivinen tai negatiivinen) asetat automaattisesti rajoja uuden kumppanisi ja itsesi väliselle uudelle suhteelle.

Ensimmäiseksi on opittava aiemmista kokemuksista, mutta mikä tärkeintä, oppia vapautumaan niistä!

# Hyväksy tunteesi

Toinen vaihe: kun olet täysin vapautunut aiemmista kokemuksista, sinun on opittava hyväksymään tunteesi. Vältä yrittämästä ohjailla tunteitasi ja mieti sen sijaan, vaikuttavatko tunteesi terveiltä – jos vaikuttavat, ota ne ilomielin vastaan!

Monet ihmiset uskovat, että tunteita ohjailemalla saattaa vaikuttaa vahvemmalta, fiksummalta, vakaammalta jne., mutta onko se todella terveellistä?

Sen sijaan asioiden tunteminen on parhaita tapoja tuntea olevansa elossa.

# Vältä kuulemasta kaikkien mielipiteitä

Mielipiteet ovat vaistomme vihollinen! Onko sinulle koskaan käynyt niin, että olet epäillyt jotakin jyrkästi, joten olet kysellyt useiden muiden mielipidettä? Ja kun olet vahvasti eri mieltä, sinulle on tullut parempi olo tilanteen omasta käsittelytavastasi?

Juuri niin. Sama pätee myös rakkauteen. Mielipiteistä voi olla hyötyä, mutta lopulta vain sinä voit tietää, mitä todella tunnet…

**Pelkäätkö rakastumista? Opi voittamaan pelkosi ja rakasta ja tule rakastetuksi! | Deittivinkit | Parhaat deittisivustot | Arvostelut | Rakkaus ja suhteet

Tämä sivusto käyttää evästeitä kokemuksesi parantamiseksi. Lue lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit muuttaa asetuksesi.